Standpunt, als gevolg van een belang

Vertrouwen is een basisvoorwaarde voor soepel functionerende organisaties. En voor samenwerking tussen organisaties is vertrouwen zelfs het fundament. Soms vraagt dat vertrouwen begeleiding.

 

De mens staat bij ons centraal. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat alleen goed functionerende mensen kunnen zorgen voor een flow, die de waarde van “checks & balances” ver overstijgt.

Succesvolle samenwerking begint bij het leren en kennen van de eigen organisatie en die van de ander, een extern gerichte en open houding. Wij werken mens- en omgevingsgericht met een scherp oog op de opdracht waarvoor u ons vraagt. En juist op dit vlak valt er veel te winnen. Wij hebben ruime ervaring in het leidinggeven aan en begeleiden van samenwerking tussen organisaties, binnen complexe vraagstukken.

Onze aanpak kenmerkt zich door het “wekken”van belangen van betrokken partijen,deze te verbinden op het niveau van waarden/overtuigingen en samen te zoeken naar oplossingen. Vaak worden standpunten en belangen met elkaar verward. Een standpunt komt voort uit een belang. Belangen zijn is de uiting van onderliggende waarden en overtuigingen. Wij verdiepen standpunten naar belangen. En wederzijds begrip voor belangen is vaak de eerste stap naar een concrete oplossingsrichting en de gewenste verandering. En dat deze werkwijze werkt, dat is al vaak gebleken.

Actueel
Quotes
Albert Velthuis

De heer Albert Velthuis, directeur van COG Drenthe over het werken met...

Walter Reinke

"In korte tijd en in een hectische omgeving brengt Oscar snel structuur...

Henk Kosmeijer

“Erik blijft rustig. Altijd. Hoezeer het er soms ook om spant, hij is...