Duurzaam nieuw gedrag in organisaties

De nieuwe werkelijkheid vraagt om nieuw leiderschap. Leiders die ‘het vermogen om te kijken en te luisteren, waar te nemen wat er gebeurt, zicht te hebben op waar het naar toe beweegt, dat onder woorden te brengen en daarnaar te handelen.

 

Juist deze instelling maakt dat wij gericht zijn op het goed functioneren van mensen en teams. Met een heldere visie op leidinggeven,ontwikkeld door jarenlange ervaring binnen complexe ruimtelijke ontwikkelings- en vastgoedprojecten. We beseffen ook dat persoonlijke waarden niet meer zijn gekoppeld aan instituties of organisaties; ze worden steeds meer bepaald door het individu.

Nieuw gedrag ontwikkelt zich pas duurzaam, als mensen zelf geloven in wat ze doen en daar zelf achter kunnen staan. Op het niveau van persoonlijke waarden en overtuigingen dus. De nieuwe context dient er een te zijn waarin de waarden helder zijn en de afspraken minimaal. Maar de afspraken die er gelden, zijn glashard en gelden voor iedereen. Niet omdat ze zijn opgelegd, maar omdat iedereen ze zelf zo voelt.

En juist in economische spannende en onzekere tijden zijn het die organisaties, waarin vertrouwen het fundament vormt, die succes blijven behalen. We staan samen voor een uitdaging,ieder op zijn of haar plek, gelijkwaardig. En met verschillende verantwoordelijkheden.

Vanzelfsprekend, u wilt weten of de kennis, ervaring en vaardigheden van ons passend is op uw vraag. Ons antwoord: wij zijn wat we beloven. 

Met een weinig voorkomende combinatie van kennis en leidinggevende ervaring op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingsprocessen. We bieden oplossingen en nieuw perspectief. En dat in het verbinden van persoonlijke verschillen een grote kracht verborgen ligt, laten wij al ruim 12 jaar zien door onze eigen samenwerking.

Actueel
Quotes
Albert Velthuis

De heer Albert Velthuis, directeur van COG Drenthe over het werken met...

Walter Reinke

"In korte tijd en in een hectische omgeving brengt Oscar snel structuur...

Henk Kosmeijer

“Erik blijft rustig. Altijd. Hoezeer het er soms ook om spant, hij is...